Kryddstekta kycklingbröstfiléer med päronsalsa
recipe
City Gross
35 min

Kryddstekta kycklingbröstfiléer med päronsalsa

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
189,80 kr

Ingredienser

  • 4 dl jasminris
  • 0.5 st röd chili
  • 2 st päron
  • 0.5 st citron
  • 2 msk mango chutney
  • 0.5 st fänkål
  • 35 g spenat
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 msk oregano
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk råsocker
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • smör till stekning
  • olja till stekning

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela och kärna ur chilin, tärna fint. Tärna päron och pressa på citronsaft, blanda med chilin och mango chutney .
  3. Skiva fänkål tunt, gärna på en mandolin. Blanda med spenat, olivolja och vinäger.
  4. Blanda kryddorna och strö på kycklingfiléerna. Stek i smör och olja.
  5. Servera kycklingen med päronsalsa, sallad och ris.

Varnings ikonAnslutningsproblem