Kyckling a la Indien, mangosalsa & ris
192.6
Kyckling a la Indien, mangosalsa & ris
recipe
City Gross
35 min

Kyckling a la Indien, mangosalsa & ris

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 0.5 tsk curry
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 1 tsk flingsalt
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 1 dl vatten
  • 1 st mango
  • 200 g rödkål

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  2. Rör ihop curry, gurkmeja, spiskummin och flingsalt i en liten skål. Strimla och krydda kycklingen, stek den tills den får fin färg i smör eller olja. Rör i vatten.
  3. Skala och tärna mango rör ner i kycklinggrytan precis innan servering.
  4. Strimla rödkålen fint.
  5. Servera.
Tips från oss

För de som vill ha extra styrka på kycklingen är det bara att röra i skald och pressad vitlök blandad med liten klick sambal oelek.

Varnings ikonAnslutningsproblem