Kyckling gul ras el hanout
265
Kyckling gul ras el hanout
recipe
City Gross
90 min

Kyckling gul ras el hanout

Ingredienser

  • 800 g kycklinglår
  • matolja till stekning
  • 2 st gul lök, grovhackade
  • 2 msk ras el hanout gul
  • 3 st tomater, delade
  • 5 st torkade aprikoser, hackade
  • 6 st potatisar
  • 2 st saltade citroner, skalet
  • 1 st hel vitlök, halverad på mitten
  • 1 dl bladpersilja, grovhackat
  • salt

Till Servering

  • bladpersilja
  • couscous
  • flagad mandel
  • granatäpple

Gör så här

  1. Bryn kycklingen i olja i en gryta med lock på medelhög värme tills kycklingen fått fin färg.
  2. Rör i hackad lök och ras el hanout. Lägg i tomater, aprikoser, skalad potatis, citronskal och skalad vitlök. Häll på vatten så att det nästan täcker. Sjud i ca 45 min.
  3. När köttet är mört, lossnar det lätt från benen, rör i persilja och smaka av med salt.
  4. Servera med persilja, couscous, mandel och granatäpple.
Tips från oss
Har du inte hunnit göra några saltade citroner? Vid servering kan du pressa över lite citronsaft och riva över lite skal. Grytan är underbar även utan de saltade citronerna.

Varnings ikonAnslutningsproblem