Kyckling i örtig såsKyckling i örtig såsKyckling i örtig såsCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisraps/matoljasaltkycklingbröstfilésaltsvartpepparolivoljakrossad tomatvispgräddetorkad basilikatorkad oreganomoröttersalladInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 35 min.
  3. Dela kycklingfilén på längden. Krydda med salt och peppar. Stek den i olja tills den fått fin färg. Häll på krossad tomat och grädde. Krydda med örter och låt sjuda tills kycklingen är klar.
  4. Servera med morotsstavar och sallad.
Kyckling i örtig sås
recipe
City Gross
35 min

Kyckling i örtig sås

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • raps/matolja
  • salt
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • olivolja
  • 390 g krossad tomat
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk torkad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 300 g morötter
  • 70 g sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 35 min.
  3. Dela kycklingfilén på längden. Krydda med salt och peppar. Stek den i olja tills den fått fin färg. Häll på krossad tomat och grädde. Krydda med örter och låt sjuda tills kycklingen är klar.
  4. Servera med morotsstavar och sallad.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Om du vill kan du låta kycklingen gå klart i ugnen.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem