Kyckling i basilikasås med rotfrukter Kyckling i basilikasås med rotfrukter Kyckling i basilikasås med rotfrukter Cook Time: Yield: 4Ingredients:potatismorötterpalsternackaolivoljagul lökvitlökchampinjonerkycklingfilévattenkycklingbuljongtärningfärsk basilikafraiche 5%saltsvartpepparInstructions:
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva potatis och rotfrukter i cm-tjocka skivor, blanda med hälften av oljan, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de fått fin färg och är mjuka, ca 20-25 minuter.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela svamp och kyckling i mindre bitar.
  4. Värm resterande olja i en djup panna och stek löken mjuk. Blanda ner kycklingbitarna och stek tills de fått färg. Blanda ner svampen och vitlöken och stek ytterligare några minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt sjuda ca 10 minuter.
  5. Finhacka basilika. Blanda ner drygt hälften av basilikan och fraiche och låt sjuda ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med rotfrukterna och toppa med resterande basilika. SmartPoints/portion: Grön plan:6 Blå plan:4 Lila plan:2
Kyckling i basilikasås med rotfrukter
recipe
WW ViktVäktarna
35 min

Kyckling i basilikasås med rotfrukter

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 400 g potatis
  • 300 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 1 st gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 250 g champinjoner
  • 600 g kycklingfilé
  • 3 dl vatten
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 förp färsk basilika
  • 1 dl fraiche 5%
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva potatis och rotfrukter i cm-tjocka skivor, blanda med hälften av oljan, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de fått fin färg och är mjuka, ca 20-25 minuter.
  3. Skala och finhacka lök och vitlök. Dela svamp och kyckling i mindre bitar.
  4. Värm resterande olja i en djup panna och stek löken mjuk. Blanda ner kycklingbitarna och stek tills de fått färg. Blanda ner svampen och vitlöken och stek ytterligare några minuter. Tillsätt vatten och buljongtärning och låt sjuda ca 10 minuter.
  5. Finhacka basilika. Blanda ner drygt hälften av basilikan och fraiche och låt sjuda ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med rotfrukterna och toppa med resterande basilika. SmartPoints/portion: Grön plan:6 Blå plan:4 Lila plan:2

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem