Kyckling i gräddig lingonsåsKyckling i gräddig lingonsåsKyckling i gräddig lingonsåsCook Time: Yield: 4Ingredients:riskycklingstrimlorsmör till stekningsaltsvartpepparmatlagningsgräddelingonsyltjapansk sojamorötterrucolacitron, saftenInstructions:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
3. Stek kycklingen i smör, krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsfast form. Vispa samman grädde, lingon och soja. Häll på kycklingen och laga i ugn ca 15 min.
4. Strimla morötterna fint, blanda med rucola och pressad citron.
5. Servera.

Kyckling i gräddig lingonsås
recipe
City Gross
35 min

Kyckling i gräddig lingonsås

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 4 dl ris
  • 550 g kycklingstrimlor
  • smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl lingonsylt
  • 3 msk japansk soja
  • 300 g morötter
  • 35 g rucola
  • 1 st citron, saften

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  3. Stek kycklingen i smör, krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnsfast form. Vispa samman grädde, lingon och soja. Häll på kycklingen och laga i ugn ca 15 min.
  4. Strimla morötterna fint, blanda med rucola och pressad citron.
  5. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

För att bespara dig ett moment i matlagningen kan du hoppa över stekningen av kycklingen. Du får ha den lite längre i ugnen bara.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem