Kyckling i sötsursås
174.4
Kyckling i sötsursås
recipe
City Gross
35 min

Kyckling i sötsursås

Ingredienser

  • 340 g spaghetti
  • 550 g kycklingbitar
  • 1 dl maizenamjöl
  • raps/matolja

Sås

  • 0.5 dl strösocker
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 3 msk japansk soja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st romansallad
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 st snackpaprika

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på 175 grader.
  2. Koka spaghetti enligt anvisningarna på paketet.
  3. Lägg kycklingen i en påse, häll i maizena. Skaka om så att mjölet fördelar sig på alla bitar.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen i omgångar så att den får lite färg. När den fått fin färg, lägg över den i en ugnsform.
  5. Vispa ihop alla ingredienserna till såsen och häll över kycklingen. Stoppa in kycklingen i ugnen i ca 20 min, men vänd kycklingen 2 gånger under tiden så att inte såsen bränns.
  6. Strimla sallad, dela tomater och skiva paprika.
  7. Servera.
Tips från oss
Tillaga rätten i ugnen ELLER gör allt på spisen.

Varnings ikonAnslutningsproblem