
Kyckling i sötsursås
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 340 g spaghetti
- 550 g kycklingbitar
- 1 dl maizena
- rapsolja
Sås
- 0.5 dl socker
- 1 dl ketchup
- 1 dl äppelcidervinäger
- 1 dl vatten
- 3 msk japansk soja
- 1 klyfta vitlök
- 0.5 st romansallad
- 250 g körsbärstomater
- 1 st snackpaprika
Gör så här
- Sätt på ugnen på 175 grader.
- Koka spaghetti enligt anvisningarna på paketet.
- Lägg kycklingen i en påse, häll i maizena. Skaka om så att mjölet fördelar sig på alla bitar.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen i omgångar så att den får lite färg. När den fått fin färg, lägg över den i en ugnsform.
- Vispa ihop alla ingredienserna till såsen och häll över kycklingen. Stoppa in kycklingen i ugnen i ca 20 min, men vänd kycklingen 2 gånger under tiden så att inte såsen bränns.
- Strimla sallad, dela tomater och skiva paprika.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Tillaga rätten i ugnen ELLER gör allt på spisen.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna