Kyckling med apelsinglaze och coleslaw
recipe
City Gross
45 min

Kyckling med apelsinglaze och coleslaw

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

323,00 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk honung
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk chilisås
  • 1 st apelsin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 krm torkad ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g rödkål
  • 1 st broccoli
  • 0.5 st rödlök
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk sweet chili

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den i en ugnsfast form och ringla över olivolja, salta och peppra. Laga i ugnen ca 35 min.
  3. Rör ihop glazen till kycklingen: honung, soja, chilisås, saft och skal från apelsin, sambal oelek, ingefära, skalad och pressad vitlök.
  4. Stek kycklingen i en stekpanna med smör tills den fått fin färg. Salta och peppra. Lägg den i en liten ugnsfast form, häll på glazen och laga i ugn ca 15-20 min. Pensla gärna ett par gånger med glazen.
  5. Strimla kålen och stammen från broccolin fint. Skala och strimla även löken. Lägg i en skål och krama allt med händerna. Rör i yoghurt, majonnäs och sweet chili.
  6. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem