Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Kyckling med apelsinglaze och coleslawKyckling med apelsinglaze och coleslawKyckling med apelsinglaze och coleslawCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisolivoljasaltsvartpepparhonungjapansk sojachilisåsapelsinsambal oelektorkad ingefäravitlöksklyftakycklingbröstfilésmör till stekningsaltsvartpepparrödkålbroccolirödlökyoghurtmajonnässweet chiliInstructions:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den i en ugnsfast form och ringla över olivolja, salta och peppra. Laga i ugnen ca 35 min.
3. Rör ihop glazen till kycklingen: honung, soja, chilisås, saft och skal från apelsin, sambal oelek, ingefära, skalad och pressad vitlök.
4. Stek kycklingen i en stekpanna med smör tills den fått fin färg. Salta och peppra. Lägg den i en liten ugnsfast form, häll på glazen och laga i ugn ca 15-20 min. Pensla gärna ett par gånger med glazen.
5. Strimla kålen och stammen från broccolin fint. Skala och strimla även löken. Lägg i en skål och krama allt med händerna. Rör i yoghurt, majonnäs och sweet chili.
6. Servera.

Kyckling med apelsinglaze och coleslaw
recipe
45 min

Kyckling med apelsinglaze och coleslaw

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk honung
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk chilisås
  • 1 st apelsin
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 krm torkad ingefära
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g rödkål
  • 1 st broccoli
  • 0.5 st rödlök
  • 1 dl yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk sweet chili

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg den i en ugnsfast form och ringla över olivolja, salta och peppra. Laga i ugnen ca 35 min.
  3. Rör ihop glazen till kycklingen: honung, soja, chilisås, saft och skal från apelsin, sambal oelek, ingefära, skalad och pressad vitlök.
  4. Stek kycklingen i en stekpanna med smör tills den fått fin färg. Salta och peppra. Lägg den i en liten ugnsfast form, häll på glazen och laga i ugn ca 15-20 min. Pensla gärna ett par gånger med glazen.
  5. Strimla kålen och stammen från broccolin fint. Skala och strimla även löken. Lägg i en skål och krama allt med händerna. Rör i yoghurt, majonnäs och sweet chili.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem