Kyckling med blomkålscurry och ”slarvig” böndipp
recipe
City Gross
25 min

Kyckling med blomkålscurry och ”slarvig” böndipp

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

127,80 kr

Ingredienser

  • 0.5 st citron
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 msk honung
  • 0.5 msk paprikapulver
  • 0.5 msk curry
  • 1 tsk salt
  • 0.5 krm cayennepeppar
  • 4 st kycklingklubbor
  • bakplåtspapper
  • 1 st blomkålshuvud
  • 230 g stora vita bönor
  • 1.5 dl filmjölk
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Riv skalet och pressa ur saften från citronen, blanda med olivolja, honung, paprika,curry, salt och peppar.
  3. Dela klubborna i leden, lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Dela blomkålen på hälften och lägg även den på plåten.
  4. Häll över citron och kryddblandningen. Gnid in både kyckling och blomkål.
  5. Stek i ugnen i 25 min.
  6. Under tiden kycklingen är i ugnen, lägg bönorna på ett litet fat, häll över filmjölken. Krossa det slarvigt med en gaffel. Ringla över stekskyn från kycklingen, olivolja, salt och peppar.

Varnings ikonAnslutningsproblem