Kyckling med brysselkål och parmesansåsKyckling med brysselkål och parmesansåsKyckling med brysselkål och parmesansåsCook Time: Yield: 4Ingredients:quinoaolivoljakycklingfilésaltsvartpepparfärsk brysselkålolivoljakapristurkisk yoghurt 10%dijonsenapfinriven hårdostkörsbärstomaterInstructions:
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp olja i en panna och bryn kycklingfiléerna runt om tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15 minuter eller tills de är helt färdiga.
  4. Plocka bladen på hälften av brysselkålen och lägg i en skål. Dela resten på hälften, blanda med olja och lägg i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen 15 minuter, ta ut och blanda ner den kokta quinoan. Sätt in i ugnen tills brysselkålen fått fin färg och quinoan är lätt rostad, ca 5 minuter.
  5. Finhacka kapris och blanda med yoghurt, senap och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Klyfta tomaterna och skiva upp kycklingen.
  7. Servera den ugnsbakade brysselkålen och quinoan med brysselkålsbladen, tomaterna och kycklingen på ett stort fat.
  8. Ringla över såsen.
Kyckling med brysselkål och parmesansås
recipe
WW ViktVäktarna
35 min

Kyckling med brysselkål och parmesansås

5-11

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 dl quinoa
  • 1 tsk olivolja
  • 600 g kycklingfilé
  • salt
  • svartpeppar
  • 250 g färsk brysselkål
  • 1 tsk olivolja
  • 0.5 dl kapris
  • 2 dl turkisk yoghurt 10%
  • 0.5 tsk dijonsenap
  • 1 dl finriven hårdost
  • 250 g körsbärstomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen.
  3. Hetta upp olja i en panna och bryn kycklingfiléerna runt om tills de fått fin färg. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i ugnen ca 15 minuter eller tills de är helt färdiga.
  4. Plocka bladen på hälften av brysselkålen och lägg i en skål. Dela resten på hälften, blanda med olja och lägg i en ugnsfast form. Sätt in i ugnen 15 minuter, ta ut och blanda ner den kokta quinoan. Sätt in i ugnen tills brysselkålen fått fin färg och quinoan är lätt rostad, ca 5 minuter.
  5. Finhacka kapris och blanda med yoghurt, senap och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar.
  6. Klyfta tomaterna och skiva upp kycklingen.
  7. Servera den ugnsbakade brysselkålen och quinoan med brysselkålsbladen, tomaterna och kycklingen på ett stort fat.
  8. Ringla över såsen.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Byt ut quinoa mot andra matgryn.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem