Kyckling med fetaostbakad sötpotatis och granatäpple
208.2
Kyckling med fetaostbakad sötpotatis och granatäpple
recipe
City Gross
35 min

Kyckling med fetaostbakad sötpotatis och granatäpple

Ingredienser

  • 500 g sötpotatis
  • bakplåtspapper
  • 1 msk olja
  • 0.5 kruka dragon
  • 150 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • 2 krm svartpeppar
  • 600 g kycklingfilé
  • salt
  • citronpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 st granatäpple
  • 100 g solrosfrö
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 st lime
  • salt
  • peppar
  • 35 g spenat
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta sötpotatisen och dela på mitten. Lägg dem på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Pensla potatisen med olja både på skalet och på snittytan. Vänd snittytan neråt och nagga skalet. Laga i ugn ca 20 min. Ta ut och vänd dem uppåt och rör runt med en gaffel. Hacka dragon. Smula fetaosten och lägg på potatisytan med dragon. Ringla över lite olivolja. Strö på svartpeppar. Gratinera ca 5-7 min.
  3. Krydda kycklingen med salt och citronpeppar. Stek i en stekpanna med smör till fin färg, laga klart i ugn ca 15 min.
  4. Knacka granatäpplet med en träslev och dela försiktigt mitt itu med en kniv. Plocka ur kärnorna. Strö över potatisen tillsammans med solrosfrö vid servering.
  5. Blanda crème fraiche med rivet skal av lime och pressa i saften. Smaka av med salt och peppar.
  6. Blanda spenat med olivolja.
  7. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem