Kyckling med hasselbackspotatis och vitvinssåsKyckling med hasselbackspotatis och vitvinssåsKyckling med hasselbackspotatis och vitvinssåsCook Time: Yield: 4Ingredients:potatisflytande margarinsaltströbrödkycklingfiléflytande margarinsvartpepparschalottenlökflytande margarinvitt matlagningsvinfraiche 5%hönsbuljongtärningromansalladInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala potatisen och skär tunna skivor i potatisen, men inte helt igenom. Lägg dem i en ugnsform med den skårade sidan upp. Pensla dem med hälften av margarinet, sätt in i ugn ca 20 minuter.
  3. Ta ut dem och pensla med resterande margarin, strö över salt och ströbröd. Sätt in i ugn ytterligare ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  4. Stek kycklingen i margarin, krydda med salt och peppar.
  5. Hacka schalottenlök och bryn i margarin, tillsätt matlagningsvin, fraiche och smula ner buljongtärningen. Koka upp och smaka av såsen. Tillsätt ev mer matlagningsvin och buljongtärning.
  6. Servera kycklingen med hasselbackspotatis, vinsås och sallad. SmartPoints/portion: Grön plan:11 Blå plan:9 Lila plan:4
Kyckling med hasselbackspotatis och vitvinssås
recipe
WW ViktVäktarna
45 min

Kyckling med hasselbackspotatis och vitvinssås

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 msk flytande margarin
  • 0.5 tsk salt
  • 2 msk ströbröd
  • 600 g kycklingfilé
  • 2 tsk flytande margarin
  • svartpeppar
  • 1 st schalottenlök
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl fraiche 5%
  • 0.5 st hönsbuljongtärning
  • 0.5 st romansallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala potatisen och skär tunna skivor i potatisen, men inte helt igenom. Lägg dem i en ugnsform med den skårade sidan upp. Pensla dem med hälften av margarinet, sätt in i ugn ca 20 minuter.
  3. Ta ut dem och pensla med resterande margarin, strö över salt och ströbröd. Sätt in i ugn ytterligare ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  4. Stek kycklingen i margarin, krydda med salt och peppar.
  5. Hacka schalottenlök och bryn i margarin, tillsätt matlagningsvin, fraiche och smula ner buljongtärningen. Koka upp och smaka av såsen. Tillsätt ev mer matlagningsvin och buljongtärning.
  6. Servera kycklingen med hasselbackspotatis, vinsås och sallad. SmartPoints/portion: Grön plan:11 Blå plan:9 Lila plan:4

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Lägg potatis i en träslev så ligger den stadigt och du skär inte igenom potatisen av misstag. Frys in överblivet matlagningsvin i istärningspåsar.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem