
Kyckling med hasselbackspotatis och vitvinssås
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 1 msk flytande margarin
- 0.5 tsk salt
- 2 msk ströbröd
- 600 g kycklingfilé
- 2 tsk flytande margarin
- svartpeppar
- 1 st schalottenlök
- 1 tsk flytande margarin
- 1 dl vitt matlagningsvin
- 2 dl fraiche 5%
- 0.5 st hönsbuljongtärning
- 0.5 st romansallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Skala potatisen och skär tunna skivor i potatisen, men inte helt igenom. Lägg dem i en ugnsform med den skårade sidan upp. Pensla dem med hälften av margarinet, sätt in i ugn ca 20 minuter.
- Ta ut dem och pensla med resterande margarin, strö över salt och ströbröd. Sätt in i ugn ytterligare ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.
- Stek kycklingen i margarin, krydda med salt och peppar.
- Hacka schalottenlök och bryn i margarin, tillsätt matlagningsvin, fraiche och smula ner buljongtärningen. Koka upp och smaka av såsen. Tillsätt ev mer matlagningsvin och buljongtärning.
- Servera kycklingen med hasselbackspotatis, vinsås och sallad. SmartPoints/portion: Grön plan:11 Blå plan:9 Lila plan:4
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Lägg potatis i en träslev så ligger den stadigt och du skär inte igenom potatisen av misstag. Frys in överblivet matlagningsvin i istärningspåsar.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna