Kyckling med krämig rödbetssalladKyckling med krämig rödbetssalladKyckling med krämig rödbetssalladCook Time: Yield: 4Ingredients:potatiskycklingklubborsmörvitlöktorkad timjansaltsvartpepparförkokta rödbetoräpplepurjolökyoghurtmajonnäsgrov senapsaltsvartpepparrucolaInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg i en ugnsfast form. Skölj och torka av kycklingen, lägg den på potatisen. Rör samman smör, skalad och pressad vitlök, timjan, salt och peppar. Lyft skinnet på kycklingen och fyll med smör. Spara lite att gnida in på skinnet.
  3. Laga i ugn ca 35-40 min.
  4. Tärna rödbetor och äpple. Hacka purjolök. Rör samman med yoghurt och majonnäs. Smaksätt med senap, salt och peppar.
  5. Servera med rucola.
Kyckling med krämig rödbetssallad
recipe
City Gross
45 min

Kyckling med krämig rödbetssallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 4 st kycklingklubbor
  • 3 msk smör
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 250 g förkokta rödbetor
  • 1 st äpple
  • 0.5 st purjolök
  • 2 dl yoghurt
  • 2 msk majonnäs
  • 1 msk grov senap
  • salt
  • svartpeppar
  • 70 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg i en ugnsfast form. Skölj och torka av kycklingen, lägg den på potatisen. Rör samman smör, skalad och pressad vitlök, timjan, salt och peppar. Lyft skinnet på kycklingen och fyll med smör. Spara lite att gnida in på skinnet.
  3. Laga i ugn ca 35-40 min.
  4. Tärna rödbetor och äpple. Hacka purjolök. Rör samman med yoghurt och majonnäs. Smaksätt med senap, salt och peppar.
  5. Servera med rucola.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem