
Kyckling med krämig rödbetssallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 800 g potatis
- 4 st kycklingklubbor
- 3 msk smör
- 2 klyftor vitlök
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 250 g förkokta rödbetor
- 1 st äpple
- 0.5 st purjolök
- 2 dl yoghurt
- 2 msk majonnäs
- 1 msk grov senap
- salt
- svartpeppar
- 70 g rucola
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och klyfta potatisen. Lägg i en ugnsfast form. Skölj och torka av kycklingen, lägg den på potatisen. Rör samman smör, skalad och pressad vitlök, timjan, salt och peppar. Lyft skinnet på kycklingen och fyll med smör. Spara lite att gnida in på skinnet.
- Laga i ugn ca 35-40 min.
- Tärna rödbetor och äpple. Hacka purjolök. Rör samman med yoghurt och majonnäs. Smaksätt med senap, salt och peppar.
- Servera med rucola.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna