Kyckling med rostad potatis och hemgjord aioliKyckling med rostad potatis och hemgjord aioliKyckling med rostad potatis och hemgjord aioliCook Time: Yield: 4Ingredients:citronvitlökflytande honungolivoljatimjan torkadkycklingfilépotatisrapsoljasaltsvartpepparharicots vertsäggulavitvinsvinägerdijonsenaprapsoljavitlökInstructions:
  1. Blanda ihop rivet citronskal, finriven vitlök, honung, olja och timjan.
  2. Lägg kyckling i en påse och häll på marinaden. Knyt ihop och se till att all kyckling täcks. Låt ligga i kylen minst 30 minuter, men gärna längre.
  3. Sätt ugnen på 125°C.
  4. Hetta upp en ugnstålig panna och bryn kycklingen runt om i sin marinad. Sätt in pannan i ugnen och tillaga tills innertemperaturen är 72°C, ca 30-40 minuter. Ta ut kycklingen och vira in i folie. Höj sedan värmen till 225° och grill.
  5. Skiva potatisen (behålla skalet på) i ½ cm-tjocka skivor. Blanda med olja, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de är mjuka och fått fin färg, ca 15-20 minuter. Lägg på haricots verts de sista 5 minuterna.
  6. Lägg äggula, vinäger och senap i en hög bunke. Vispa ner olja försiktigt, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Riv ner vitlök och smaka av med lite salt. SmartPoints/portion: Grön plan:14 Blå plan:12 Lila plan:7
Kyckling med rostad potatis och hemgjord aioli
recipe
WW ViktVäktarna
45 min

Kyckling med rostad potatis och hemgjord aioli

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

Marinerad Kyckling

  • 1 st citron
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk timjan torkad
  • 600 g kycklingfilé

Rostad Potatis

  • 800 g potatis
  • 2 tsk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 förp haricots verts

Aioli

  • 1 st äggula
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 5 msk rapsolja
  • 1 klyfta vitlök

Gör så här

  1. Blanda ihop rivet citronskal, finriven vitlök, honung, olja och timjan.
  2. Lägg kyckling i en påse och häll på marinaden. Knyt ihop och se till att all kyckling täcks. Låt ligga i kylen minst 30 minuter, men gärna längre.
  3. Sätt ugnen på 125°C.
  4. Hetta upp en ugnstålig panna och bryn kycklingen runt om i sin marinad. Sätt in pannan i ugnen och tillaga tills innertemperaturen är 72°C, ca 30-40 minuter. Ta ut kycklingen och vira in i folie. Höj sedan värmen till 225° och grill.
  5. Skiva potatisen (behålla skalet på) i ½ cm-tjocka skivor. Blanda med olja, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de är mjuka och fått fin färg, ca 15-20 minuter. Lägg på haricots verts de sista 5 minuterna.
  6. Lägg äggula, vinäger och senap i en hög bunke. Vispa ner olja försiktigt, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Riv ner vitlök och smaka av med lite salt. SmartPoints/portion: Grön plan:14 Blå plan:12 Lila plan:7

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Klipp över färsk timjan vid servering. Du kan göra en snabbare variant på aioli genom att blanda majonnäs med pressad vitlök och lite dijonsenap.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem