Kyckling med sataysås och rostad broccoli
recipe
City Gross
35 min

Kyckling med sataysås och rostad broccoli

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
211,80 kr

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 250 g ris
  • 1 st broccoli
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk raps/matolja
  • 2 krm malen koriander
  • 2.5 krm sambal oelek
  • 1 tsk råsocker
  • 3 dl vatten
  • 2 dl salta jordnötter
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk sweet chilisås
  • 500 g kycklingbröstfilé, minutfilé
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 msk raps/matolja
  • 1 st lime

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Börja med riset. Skala och hacka löken. Fräs i smör med curry i en gryta i ca 2 min. Häll på riset och stek en liten stund till. Häll i vatten enligt paketet. Koka klart under lock.
  3. Lägg broccolibuketterna i en ugnsfast form, skala och pressa över vitlök, ringla över olja och salta. Rosta i ugnen på 225 grader i ca 15 min.
  4. Gör såsen. Skala, riv och fräs vitlöken i oljan i en liten gryta, tillsätt koriander, fräs med i ca 30 sekunder. Tillsätt sambal oelek, socker och vatten, koka sakta ca 10 minuter. Tillsätt jordnötter, soja och sweet chili, mixa såsen.
  5. Dela kycklingen på längden, salta och peppra. Grilla eller stek den i olja.
  6. Servera med pressad lime.
Tips från oss
Om du vill ha din sås ännu hetare tycker jag att du ska röra i lite extra sambal oelek. Däremot behöver du knappast salta såsen då den får fin sälta från jordnötterna och den japanska sojan.
Du fixar broccolin! Den är redan hackad och klar, du behöver bara lägga den i en ugnsfast form.

Varnings ikonAnslutningsproblem