
Kyckling- och grönsaksgratäng
9-11
PersonligaPoints per portion
Välj antal portioner:
2 portioner
Ingredienser
- 300 g kycklingfilé
- 0.5 msk flytande margarin
- salt
- svartpeppar
- 50 g kalkonbacon
- 0.5 st röd lök
- 125 g morötter
- 0.5 st röd paprika
- 125 g champinjoner
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- 0.5 tsk torkad basilika
- 0.25 dl vatten
- 0.75 msk mjöl
- 1.25 dl matlagningsbas 4%
- 0.5 tsk sambal oelek
- 1 dl ris
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Dela kycklingen i mindre bitar. Bryn i halva mängden margarin och krydda med salt och peppar. Lägg över bitarna i en ugnsfast form.
- Klipp kalkonbacon i bitar och stek till fin färg.
- Skala och skiva lök, morötter, paprika och svamp. Stek i resten av margarinet och lägg över i formen med kyckling. Smula över buljongtärning och krydda med basilika, salt och peppar.
- Vispa samman vatten, mjöl, matlagningsbas och sambal oelek och häll det över. Tillaga i ugn 20-25 minuter.
- Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
- Strö bacon över gratängen. Servera med ris.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Ta det försiktigt med sambal oeleken om ni inte gillar starkt kryddad mat. Toppa gärna med färsk basilika.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna