Kyckling & zucchinispaghetti med citron
recipe
City Gross
35 min

Kyckling & zucchinispaghetti med citron

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
280,20 kr

Ingredienser

  • 340 g spaghetti
  • 0.5 st citron, saften
  • 0.5 st citron, skalet
  • 100 g lagrad hårdost
  • 1 dl färskost
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vatten av pastakoket
  • 0.5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st zucchini
  • 550 g strimlad kyckling
  • olivolja till stekning
  • salt
  • peppar
  • 100 g lagrad hårdost

Gör så här

  1. Koka spaghettin ”al dente” i saltat vatten enligt anvising på paketet.
  2. Finriv citronskalet på ett zestjärn och riv den lagrade hårdosten. Rör ut färskosten med mjölk, ost, citronskal och citronsaft.
  3. Låt pastan rinna av (men spara ca 1 dl av kokvattnet till såsen).
  4. Skala och hacka lök och vitlök, skölj zucchinin och skär ner i grova strimlor.
  5. Stek kyckling till fin färg, tillsätt zucchini och all lök hastigt i en stekpanna med olivolja, salta och peppra.
  6. Tillsätt ostcremen, och lite av kokvattnet i pastan och rör om, lägg upp i djup tallrik och toppa med stekt kyckling och riven hårdost .
  7. Servera.
Tips från oss
Det sitter betydligt mer smak i pastavattnet än om ni använder vanligt vatten i pastarätter.

Varnings ikonAnslutningsproblem