Kyckling pot au feu med senapsaioliKyckling pot au feu med senapsaioliKyckling pot au feu med senapsaioliCook Time: Yield: 4Ingredients:kycklingbröstfilérotsellerimorötterpotatispalsternackapurjolöksmör till stekningvattenkycklingfondsaltsvartpepparmajonnäsdijonsenapvitlöksklyftor, rivnahonungsaltsvartpeppartomatersalladsmixInstructions:
  1. Tärna kycklingen. Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Både kyckling och rotfrukter kan vara i ganska rejäla bitar.
  2. Hacka purjolöken och fräs den mjuk i en stor gryta med smör. Rör i kyckling och rotfrukter och häll vatten och fond över alltihop. Koka tills rotfrukterna är färdigkokta, ca 20 min. Smaka av grytan med salt och peppar.
  3. Rör samman senapsaiolin.
  4. Tärna tomaterna.
  5. Servera med sallad.
Kyckling pot au feu med senapsaioli
recipe
City Gross
35 min

Kyckling pot au feu med senapsaioli

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 100 g rotselleri
  • 100 g morötter
  • 600 g potatis
  • 300 g palsternacka
  • 0.5 st purjolök
  • smör till stekning
  • 8 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • salt
  • svartpeppar

Senapsaioli

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • honung
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 st tomater
  • 35 g salladsmix

Gör så här

  1. Tärna kycklingen. Skala och skär rotfrukterna i jämnstora bitar. Både kyckling och rotfrukter kan vara i ganska rejäla bitar.
  2. Hacka purjolöken och fräs den mjuk i en stor gryta med smör. Rör i kyckling och rotfrukter och häll vatten och fond över alltihop. Koka tills rotfrukterna är färdigkokta, ca 20 min. Smaka av grytan med salt och peppar.
  3. Rör samman senapsaiolin.
  4. Tärna tomaterna.
  5. Servera med sallad.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss

Franskans Pot au feu betyder ungefär "i liten gryta". Det är just vad detta är, en fin liten gryta. Till en klassisk pot au feu serveras det aioli, så det tycker jag att du ska ha med. Du skulle även kunna smaksätta aiolin med pepparrot.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem