Kyckling satay med indonesisk gurksallad
recipe
City Gross
35 min

Kyckling satay med indonesisk gurksallad

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
330,40 kr

Ingredienser

Marinad

  • 1 dl ketjap manis
  • 200 ml kokosmjölk
  • 20 g färsk ingefära
  • 2 st hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 tsk raps/matolja
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • grillspett

Sallad

  • 1 st gurka, tärnad och urkärnad
  • 1 st rödlök, hackad
  • 1 st mango, tärnad
  • 1 st jalapeno, finhackad
  • 1 st paprika, tärnad
  • 20 g finhackad ingefära
  • 200 ml kokosmjölk
  • 2 tsk fisksås
  • 1 st lime, saften
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienserna till marinaden i en skål. Lägg i kycklingbitarna och rör om. Se till att kycklingen blir helt täckt med marinad. Ställ i kylen och låt marinera i minst 4 timmar eller gärna över natten.
  2. Lägg alla ingredienserna till salladen i en skål och blanda om väl. Låt stå nån timme i kylen innan servering. Väl övertäckt.
  3. Förbered grillen och ta upp kycklingen ur marinaden. Trä filèerna på längden, på spetten. Grilla ca. 2 minuter på varje sida, eller stek kycklingen.

Varnings ikonAnslutningsproblem