Kyckling stroganoff med svampKyckling stroganoff med svampKyckling stroganoff med svampCook Time: Yield: 4Ingredients:fullkornsriskycklingfilégul lökvitlökchampinjonerolivoljasaltsvartpepparmjölpaprikapulverköttbuljongtärningvattenworcestershiresåsfraiche 5%spenatolivoljaInstructions:
  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skiva kyckling. Skiva lök tunt och finhacka vitlök. Skiva svamp.
  3. Värm hälften av oljan i en djup panna och bryn kycklingen, ca 5 minuter. Salta och peppra och lyft upp och lägg åt sidan.
  4. Sänk värmen något och värm resterande olja i samma panna. Stek löken 5-10 minuter tills den mjukat. Blanda ner vitlök och svamp och låt steka med ytterligare ca 5 minuter tills svampen mjuknat och fått lite färg. Salta.
  5. Pudra över mjöl och paprikapulver och stek vidare 1 minut. Blanda sedan ner buljongtärning, vatten och worcestershiresås, koka upp. Blanda ner kycklingen och låt sjuda, utan lock, tills såsen tjocknat något och kycklingen är genomstekt, ca 5 minuter. Blanda ner fraiche och låt allt bli varmt.
  6. Stek spenaten i olja tills den mjuknat, strö över lite flingsalt. Servera stroganoffen med ris och spenat.
Kyckling stroganoff med svamp
recipe
WW ViktVäktarna
35 min

Kyckling stroganoff med svamp

3-10

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 2 dl fullkornsris
  • 600 g kycklingfilé
  • 1 st gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 250 g champinjoner
  • 4 tsk olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 msk mjöl
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0.5 st köttbuljongtärning
  • 2.5 dl vatten
  • 1 msk worcestershiresås
  • 1 dl fraiche 5%
  • 70 g spenat
  • 1 tsk olivolja

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skiva kyckling. Skiva lök tunt och finhacka vitlök. Skiva svamp.
  3. Värm hälften av oljan i en djup panna och bryn kycklingen, ca 5 minuter. Salta och peppra och lyft upp och lägg åt sidan.
  4. Sänk värmen något och värm resterande olja i samma panna. Stek löken 5-10 minuter tills den mjukat. Blanda ner vitlök och svamp och låt steka med ytterligare ca 5 minuter tills svampen mjuknat och fått lite färg. Salta.
  5. Pudra över mjöl och paprikapulver och stek vidare 1 minut. Blanda sedan ner buljongtärning, vatten och worcestershiresås, koka upp. Blanda ner kycklingen och låt sjuda, utan lock, tills såsen tjocknat något och kycklingen är genomstekt, ca 5 minuter. Blanda ner fraiche och låt allt bli varmt.
  6. Stek spenaten i olja tills den mjuknat, strö över lite flingsalt. Servera stroganoffen med ris och spenat.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Toppa med färsk persilja.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem