Kyckling ”Teriyaki” med jasminris och citrongurka
Kyckling ”Teriyaki” med jasminris och citrongurka
recipe
City Gross
35 min

Kyckling ”Teriyaki” med jasminris och citrongurka

Ingredienser

Teriyakimarinad

  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 st lime, skal & saft
  • 2 msk honung
  • 3 msk soja
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 1 tsk torkad ingefära
  • 2 krm malen kanel
  • 2 msk olivolja
  • 550 g strimlad kycklingfilé
  • 4 dl jasminris
  • 1 st gurka
  • 0.5 st citron
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Riv vitlöken och skalet från lime, pressa saften från lime och blanda ihop teriyaki -marinaden i en skål. Lägg i kycklingen och blanda runt, låt marinera i 20 min.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  3. Skiva gurkan tunt och pressa över citron, smaksätt med olivolja. Lägg upp i skål.
  4. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja , bryn kycklingen hastigt med sås och allt i ca 5-7 min tills såsen ”limmar” på kycklingen och den känns klar.
  5. Lägg upp riset på ett fat , gör en ”gömma” och lägg teriyakikycklingen på riset , servera med citrongurkan.
Tips från oss
”Teriyaki” är roligt att göra själv, vill ni ha den lite hetare kan ni blanda i extra chiliflakes eller varför inte leka med spiskummin eller citrongräs.

Varnings ikonAnslutningsproblem