Kycklingben buffalo med bakad småpotatis och BBQ-sås
recipe
City Gross
45 min

Kycklingben buffalo med bakad småpotatis och BBQ-sås

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
236,60 kr

Ingredienser

  • 1.2 kg kycklingben
  • 1 st vitlösklyfta
  • 0.5 st röd chili
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 tsk honung
  • 1 msk raps/matolja

Sås

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlösklyfta
  • 0.5 msk raps/matolja
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk socker
  • 2 tsk kinesisk soja
  • 390 g passerad tomat
  • salt
  • grovmalen svartpeppar
  • 800 g potatis
  • 200 g morötter
  • 0.5 st paprika
  • 35 g ruccola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg kycklingen i en påse. Skala och pressa i vitlök. Rör i finhackadchili, tomatpuré, salt, honung och olja. Marinera i 5 minuter.
  3. Gör såsen. Skala och hacka löken. Skala vitlöken. Hetta upp olja i en gryta. Stek lök och pressad vitlök i ca 1 minut utan att det tar färg. Rör i tomatpuré, vinäger, socker, soja och passerad tomat. Sjud utan lock i ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper, laga i ugn ca 30 minuter.
  5. Borsta och skölj potatisen. Skala den inte. Picka några små hål med en gaffel eller sticka. Lägg potatisen i micron och sätt på full effekt i ca 6-7 minuter. Känn med en sticka att den är klar.
  6. Skala och strimla morötterna, strimla paprikan och blanda i en skål med rucola.
  7. Servera
Tips från oss
Har du ingen micro kan du laga potatisen i ugn istället. Ett par stänk tabasco på BBQ-såsen är supergott.

Varnings ikonAnslutningsproblem