
Kycklingbiffar med curry- och äppleaioli
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 700 g potatis
- 200 g morötter
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 500 g kycklingfärs
- 0.5 st gul lök
- 4 msk ströbröd
- 1 dl vatten
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- smör
- 200 g vitkål
- 1 msk olivolja
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 50 g spenat
- salt
- svartpeppar
- 4 msk majonnäs
- 1 st äpple
- 0.5 st gul lök
- 1 tsk curry
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och klyfta potatis och morötter. Lägg på en plåt och ringla över olja. Salta och laga i ugn ca 30 min.
- Blanda samman färs, skalad och fint riven lök, ströbröd, vatten, salt och peppar. Forma och stek biffar i smör.
- Strimla kålen fint, krama den mjuk. Lägg i en skål och rör i olja och vinäger. Rör i spenat och smaka av med salt och peppar.
- Rör samman skalat och grovt rivet äpple med majonnäs, fint hackad lök och curry.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna