Kycklingbröst med apelsin och böngroddar
recipe
City Gross
35 min

Kycklingbröst med apelsin och böngroddar

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
228,40 kr

Ingredienser

  • 280 g bulgur
  • 2 st apelsin
  • 1 tsk spiskummin
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 st rödlök
  • 250 g broccoli
  • 650 g kycklingbröstfilé
  • olja till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 90 g böngroddar
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 st gurka

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
  2. Tvätta och riv skalet av apelsinerna. Pressa ut saften. Blanda med ingefära, sambal oelek, soja, olja, vitvinsvinäger och honung.
  3. Skala och strimla löken, dela ner broccolin i mindre buketter och strimla broccolistammen. Koka upp vatten och låt broccolin sjuda 4 min, häll av.
  4. Dela kycklingen längst med i fyra bitar. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingen i olja, salta och peppra. Lägg i rödlöken och stek en stund. Häll på apelsin blandningen och lägg i broccoli och böngroddar. Låt sjuda 3-4 min. Smaka av med salt och peppar.
  5. Hyvla gurkan och servera till.

Varnings ikonAnslutningsproblem