Kycklingbröst med ljummen morots- & grönkålssallad
191.6
Kycklingbröst med ljummen morots- & grönkålssallad
recipe
City Gross
35 min

Kycklingbröst med ljummen morots- & grönkålssallad

Ingredienser

  • 600 g kycklingbröstfilé
  • olivolja till stekning
  • 150 g fetaost
  • 1.5 dl grädde
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • svartpeppar
  • 280 g couscous
  • 200 g morötter
  • 100 g grönkål
  • 0.5 st rödlök
  • olivolja till stekning
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 2 tsk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g jordnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär ett snitt i kycklingen och bryn den i olja. Fyll med hälften av fetaosten blandat med grädde och oregano. Krydda med salt och peppar runt om. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72 grader, ca 15-20 min.
  3. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Skala och strimla morötterna med en potatisskalare, strimla grönkålen fint. Skala och strimla löken. Stek i olja i ett par minuter. Smaksätt med sambal oelek, honung, vinäger, salt och peppar. Lägg i en skål, smula över resten av fetaosten och strö över nötter.
  5. Servera.
Tips från oss
Blanda samman grönkålssalladen med couscousen. Skiva kycklingen tunt när den kommer ut ur ugnen och blanda i även den. Det blir en härligt stor sallad, mums!

Varnings ikonAnslutningsproblem