Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Kycklingbröst med ljummen morots- & grönkålssalladKycklingbröst med ljummen morots- & grönkålssalladKycklingbröst med ljummen morots- & grönkålssalladCook Time: Yield: 4Ingredients:kycklingbröstfiléolivoljafetaostgräddeoreganosaltsvartpepparcouscousmoröttergrönkålrödlökolivoljasambal oelekhonungrödvinsvinägersaltsvartpepparjordnötterInstructions:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skär ett snitt i kycklingen och bryn den i olja. Fyll med hälften av fetaosten blandat med grädde och oregano. Krydda med salt och peppar runt om. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72 grader, ca 15-20 min.
3. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen.
4. Skala och strimla morötterna med en potatisskalare, strimla grönkålen fint. Skala och strimla löken. Stek i olja i ett par minuter. Smaksätt med sambal oelek, honung, vinäger, salt och peppar. Lägg i en skål, smula över resten av fetaosten och strö över nötter.
5. Servera.

Kycklingbröst med ljummen morots- & grönkålssallad
recipe
35 min

Kycklingbröst med ljummen morots- & grönkålssallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 600 g kycklingbröstfilé
  • olivolja
  • 150 g fetaost
  • 1.5 dl grädde
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • svartpeppar
  • 280 g couscous
  • 200 g morötter
  • 100 g grönkål
  • 0.5 st rödlök
  • olivolja
  • 0.5 tsk sambal oelek
  • 2 tsk honung
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 100 g jordnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär ett snitt i kycklingen och bryn den i olja. Fyll med hälften av fetaosten blandat med grädde och oregano. Krydda med salt och peppar runt om. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt in mitt i ugnen tills innertemperaturen är 72 grader, ca 15-20 min.
  3. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Skala och strimla morötterna med en potatisskalare, strimla grönkålen fint. Skala och strimla löken. Stek i olja i ett par minuter. Smaksätt med sambal oelek, honung, vinäger, salt och peppar. Lägg i en skål, smula över resten av fetaosten och strö över nötter.
  5. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Blanda samman grönkålssalladen med couscousen. Skiva kycklingen tunt när den kommer ut ur ugnen och blanda i även den. Det blir en härligt stor sallad, mums!

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem