Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Kycklingbröst med potatis och äggstomp
196.65
Kycklingbröst med potatis och äggstomp
recipe
25 min

Kycklingbröst med potatis och äggstomp

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 st ägg
  • 0.5 st gul lök
  • 2 msk smör
  • 0.5 dl filmjölk
  • salt
  • svartpeppar
  • salt
  • svartpeppar
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • smör till stekning
  • raps/matolja till stekning
  • 70 g salladsmix
  • 15 g färsk dill
  • 0.5 st citron

Gör så här

  1. Lägg potatisen i en kastrull och lägg samtidigt i äggen. När potatisen och äggen börjar koka, ta tiden på 3 min, lyft upp äggen och kallspola dem. Skala!
  2. Salta och peppra kycklingen och stek den i smör och olja, vänd lite då och då. Målet är att inte använda ugnen utan att steka den klart i stekpannan, ca 7 min på varje sida. Låt kycklingen vila och färdigställ potatisen.
  3. Skala och hacka lök. Häll av vattnet från potatisen och gröp ur äggen ur skalet och lägg i lök. Ta i smör och filmölk. Stompa med en visp, det ska vara grovt och äggen ska göra det hela krämigt! Salta och peppra.
  4. Lägg salladen i en skål, klipp över dillen och pressa över citron.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem