Kycklingbuljong i ugn
Kycklingbuljong i ugn
recipe
City Gross
25 min

Kycklingbuljong i ugn

Ingredienser

Cirka 2-3 Liter

  • 2 st kycklingskrov med vingar
  • 0.5 st rotselleri
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st purjolök
  • 1 st knippe persiljestjälkar
  • 2 st lagerblad
  • 4 st krossade vitpepparkorn
  • olivolja till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Dela kycklingskroven och grönsakerna i grova bitar. Lägg upp skrov och grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och sätt in ugnen. Stek alltsammans gyllenbrunt i cirka 15 minuter.
  3. Sänk temperaturen i ugnen till 95-100 grader.
  4. Ta ut plåten ur ugnen och skrapa ner alltsammans i en stor gryta, fyll på med vatten så det täcker ordentligt. Lägg i lagerblad, persilja och pepparkorn.
  5. Täck grytan med ett lock eller aluminiumfolie och sätt in i ugnen över natten (mellan 12-15 timmar). Ta ut grytan och sila upp buljongen genom finmaskig sil.
  6. Om du vill kan du koka ner buljongen 1/3 för mer koncentrerad smak.
  7. Kyl ner snabbt så håller den minst en vecka i kylen. Du kan också frysa in den i små portioner.

Varnings ikonAnslutningsproblem