Kycklingburgare med aioli, picklad rödlök och rotsakspommes
recipe
City Gross
60 min

Kycklingburgare med aioli, picklad rödlök och rotsakspommes

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

221,60 kr

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 300 g palsternacka
  • 200 g rotselleri
  • olja
  • salt
  • 2 st rödlök
  • 0.5 dl socker
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 100 g grönkål
  • 1 st granatäpple
  • 70 g rucola
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 st ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 140 g bacon
  • 4 st ciabattabröd
  • 1 pkt färdig aioli

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela rotsakerna på längden, skär sen i ”pinnar”. Lägg på en plåt och blanda med olja, salta och laga i ugn ca 25 min.
  3. Skala och strimla lök, blanda med socker och vinäger. Låt stå och dra tills det är dags att äta.
  4. Hacka grönkålen fint. Ta fram kärnorna ur granatäpplet. Lägg i olika skålar, lägg även rucolan i en skål.
  5. Rör samman färs med ägg, ströbröd, salt och peppar. Forma och stek burgare. Stek baconskivor.
  6. Värm bröden enligt anvisningarna på paketet.
  7. Bygg burgare och servera med pommes och aioli.

Varnings ikonAnslutningsproblem