Kycklingburgare med röd curryslaw
recipe
City Gross
35 min

Kycklingburgare med röd curryslaw

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

235,20 kr

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 1 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar

Slaw

  • 200 g rödkål
  • 1 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 2 msk sweet chili
  • salt
  • svartpeppar
  • 6 st minibaguetter
  • 2 st tomater
  • 0.5 st gurka
  • 35 g salladsmix

Gör så här

  1. Tvätta och klyfta potatisen. Lägg på en plåt och ringla över olja, salta. Laga i ugn ca 30 min.
  2. Dela kycklingen på längden så att den blir tunnare, den blir lättare att hantera på grillen då. Salta och peppra, stek eller grilla.
  3. Strimla rödkålen fint, rör ihop med gräddfil, majonnäs, curry och sweet chili. Smaka av med salt och peppar.
  4. Värm eller grilla baguetterna.
  5. Skiva tomater och gurka. Häll upp salladen i en skål.
  6. Servera som burgare.

Varnings ikonAnslutningsproblem