Kycklingcurry med ris och morotssallad
115
Kycklingcurry med ris och morotssallad
recipe
City Gross
45 min

Kycklingcurry med ris och morotssallad

Ingredienser

  • 4 st kycklingklubbor
  • 1 st gul lök
  • 2 st lagerblad
  • 5 st vitpepparkorn
  • 7 dl vatten
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 4 dl ris

Currysås

  • 2 msk smör
  • 2 tsk curry
  • 4 dl buljong från kycklingkoket
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk maizena
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Currysås

  • 200 g morötter
  • 35 g rucola

Gör så här

  1. Dela varje kycklingklubba i leden så att den blir 2 bitar. Lägg kycklingen i en kastrull tillsammans med skalad och delad lök, lagerblad och vitpepparkorn. Häll på vatten och kycklingfond så att det täcker och koka upp. Skumma av och koka under lock i ca 25 min eller tills kycklingen är klar.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  3. Ta upp kycklingen ur grytan. Koka ihop buljongen utan lock ca 5 min, sila av den och spara till såsen. Lossa köttet från benen på kycklingen och skär i bitar.
  4. Smält smör i en kastrull. Strö över curryn och låt fräsa med. Tillsätt buljongen från kycklingkoket och grädden, koka upp. Red med maizena blandat med vatten. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skala och strimla morötterna, blanda med rucola i en skål.
  6. Servera.
Tips från oss
Akta fingrarna när du drar av kycklingköttet. Kycklingen är varm!

Varnings ikonAnslutningsproblem