KycklingenchiladasKycklingenchiladasKycklingenchiladasCook Time: Yield: 4Ingredients:kycklingfilégul lökröd paprikavitlökrapsoljasaltsvartpepparspiskumminmajskonserverade kidneybönorpasserade tomaterstora tortillabrödfraiche 5%riven ost 24%Instructions:
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Strimla kyckling. Skiva lök och paprika. Hacka vitlök.
  3. Hetta upp olja i en panna och bryn kycklingen, salta och peppra. Blanda ner lök och paprika och stek vidare några minuter. Blanda ner vitlök och spiskummin och låt steka med hastigt. Blanda ner majs, sköljda, avrunna och krossade bönor samt hälften av de passerade tomaterna. Låt sjuda en stund.
  4. Fördela kycklingröran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg över i en ugnsfast form
  5. Blanda ihop resterande passerade tomater med fraiche och häll över bröden. Toppa med ost och gratinera ca 15 minuter tills de är gyllene.
Kycklingenchiladas
recipe
WW ViktVäktarna
35 min

Kycklingenchiladas

12-15

PersonligaPoints per portion

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 300 g kycklingfilé
  • 1 st gul lök
  • 1 st röd paprika
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 tsk rapsolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 0.5 tsk spiskummin
  • 0.5 burk majs
  • 1 förp konserverade kidneybönor
  • 1 förp passerade tomater
  • 4 st stora tortillabröd
  • 1 dl fraiche 5%
  • 0.5 förp riven ost 24%

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Strimla kyckling. Skiva lök och paprika. Hacka vitlök.
  3. Hetta upp olja i en panna och bryn kycklingen, salta och peppra. Blanda ner lök och paprika och stek vidare några minuter. Blanda ner vitlök och spiskummin och låt steka med hastigt. Blanda ner majs, sköljda, avrunna och krossade bönor samt hälften av de passerade tomaterna. Låt sjuda en stund.
  4. Fördela kycklingröran på tortillabröden och rulla ihop dem. Lägg över i en ugnsfast form
  5. Blanda ihop resterande passerade tomater med fraiche och häll över bröden. Toppa med ost och gratinera ca 15 minuter tills de är gyllene.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Det funkar såklart bra att fylla bröden med de enskilda ingredienserna och äta som vanliga tacos istället för att göra enchiladas. Det är alltid gott att servera med en klick guacamole och färsk koriander.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem