Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
KycklingfärslasagneKycklingfärslasagneKycklingfärslasagneCook Time: Yield: 4Ingredients:gul lökklyfta vitlökmorötterpalsternackakycklingfärssmörkrossad tomatkycklingfondtomatpurétorkad oreganotorkad timjansaltsvartpepparfärska lasagneplattormjölkvetemjölriven ostsaltsvartpepparvitkålrucolaInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv morötter och palsternacka.
  3. Stek färsen tills den fått fin färg i smör. Rör i lök, vitlök, morötter och palsternacka. Stek en stund till. Rör i krossad tomat, fond, tomatpuré och krydda med oregano och timjan. Sjud tills du är klar med ostsåsen. Smaka då av färsen med salt och peppar.
  4. Vispa samman lite av mjölken med mjölet. Vispa i resten av mjölken och låt den koka upp. Rör i osten och smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Dela upp lasagneplattorna i bitar. Lägg lite ostsås i botten på en ugnsfast form. Lägg på lasagneplattor, färs och sås. Fortsätt varva tills du har en lasagne.
  6. Laga i ugn ca 20-25 min.
  7. Servera med fint strimlad vitkål och rucola.
Kycklingfärslasagne
recipe
45 min

Kycklingfärslasagne

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st gul lök
  • 1 st klyfta vitlök
  • 200 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 500 g kycklingfärs
  • smör
  • 339 g krossad tomat
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g färska lasagneplattor

Ostsås

  • 6 dl mjölk
  • 3 msk vetemjöl
  • 150 g riven ost
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g vitkål
  • 40 g rucola

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Skala och riv morötter och palsternacka.
  3. Stek färsen tills den fått fin färg i smör. Rör i lök, vitlök, morötter och palsternacka. Stek en stund till. Rör i krossad tomat, fond, tomatpuré och krydda med oregano och timjan. Sjud tills du är klar med ostsåsen. Smaka då av färsen med salt och peppar.
  4. Vispa samman lite av mjölken med mjölet. Vispa i resten av mjölken och låt den koka upp. Rör i osten och smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Dela upp lasagneplattorna i bitar. Lägg lite ostsås i botten på en ugnsfast form. Lägg på lasagneplattor, färs och sås. Fortsätt varva tills du har en lasagne.
  6. Laga i ugn ca 20-25 min.
  7. Servera med fint strimlad vitkål och rucola.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Gör en god vinägrett med olja, balsamvinäger och dragon. Mums!

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem