Kycklingfilé i rosmarinsås med ugnsbakad citron och rostad potatis
recipe
City Gross
35 min

Kycklingfilé i rosmarinsås med ugnsbakad citron och rostad potatis

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
206,80 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 1 msk raps/matolja
  • 2 krm flingsalt
  • 1 st citron
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk raps/matolja
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 250 g morot

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tvätta och klyfta potatisen, lägg den på en plåt, ringla över olja och salta. Tvätta och dela citronen, lägg den på plåten med potatis med fruktsidan upp. Rosta ca 35 min.
  2. Dela kycklingen på längden, krydda med salt och peppar och stek i olja. Häll över grädde, vatten och rosmarin. Puttra i ca 5-10 min.
  3. Skala och strimla morötterna.
  4. Servera.
Tips från oss
Vill du ha mer citronsmak på din potatis så pressa lite citron över allting då det är klart.

Varnings ikonAnslutningsproblem