Kycklingfilé med apelsin- & sojarostad brysselkålKycklingfilé med apelsin- & sojarostad brysselkålKycklingfilé med apelsin- & sojarostad brysselkålCook Time: Yield: 4Ingredients:morötterrisvinägersockerfint riven ingefärabrysselkålröd chilisolovitlökaroljagrönkålapelsinjapansk sojaoystersåsrostade solroskärnorkycklingbröstfiléerbakplåtspapperröd chilifärsk koriandersaltpepparolja till stekningInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och strimla morötterna fint, använd gärna mandolin. Lägg i en skål och rör i vinäger, socker och fint riven ingefära.
  3. Dela brysselkålen och lägg den på en plåt tillsammans med en hel chili och två hela solovitlökar. Blanda med olja och rosta i ugn ca 20 min. När halva tiden gått lägg in riven grönkål som är svängd i olja.
  4. Lägg kycklingen mellan 2 bakplåtspapper, toppa den med hackad chili, färsk koriander, salt och peppar. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och banka till den så att den trycks till. Stek i olja.
  5. Mixa chili, vitlök, apelsinsaft, japansk soja och oystersås. Häll över den rostade kålen tillsammans med solroskärnorna.
  6. Servera.
Kycklingfilé med apelsin- & sojarostad brysselkål
recipe
City Gross
35 min

Kycklingfilé med apelsin- & sojarostad brysselkål

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 300 g morötter
  • 0.5 dl risvinäger
  • 0.5 dl socker
  • 2 tsk fint riven ingefära
  • 500 g brysselkål
  • 1 st röd chili
  • 2 st solovitlökar
  • olja
  • 200 g grönkål
  • 1 st apelsin
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk oystersås
  • 1 dl rostade solroskärnor
  • 4 st kycklingbröstfiléer
  • bakplåtspapper
  • 1 st röd chili
  • färsk koriander
  • salt
  • peppar
  • olja till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och strimla morötterna fint, använd gärna mandolin. Lägg i en skål och rör i vinäger, socker och fint riven ingefära.
  3. Dela brysselkålen och lägg den på en plåt tillsammans med en hel chili och två hela solovitlökar. Blanda med olja och rosta i ugn ca 20 min. När halva tiden gått lägg in riven grönkål som är svängd i olja.
  4. Lägg kycklingen mellan 2 bakplåtspapper, toppa den med hackad chili, färsk koriander, salt och peppar. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå och banka till den så att den trycks till. Stek i olja.
  5. Mixa chili, vitlök, apelsinsaft, japansk soja och oystersås. Häll över den rostade kålen tillsammans med solroskärnorna.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem