Kycklingfilé med pasta i senapssås och grillad blomkål dressad med senapsfrö
recipe
City Gross
35 min

Kycklingfilé med pasta i senapssås och grillad blomkål dressad med senapsfrö

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

160,40 kr

Ingredienser

  • 340 g pasta
  • 1 st blomkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk senapsfrö
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 3 krm flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk raps/matolja

Sås

  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3.5 dl mjölk
  • 1 msk senap
  • 2 krm salt
  • 1.5 tsk dijonsenap

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader med en plåt inne i ugnen.
  2. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
  3. Ansa och skär blomkålen i buketter. Lägg den i en skål och rör i olja, mortlade senapsfrö och salt. Rör runt så att all blomkål blir täckt. Lägg ett bakplåtspapper på den varma plåten och sprid ut blomkålen, laga mitt i ugnen ca 10 min.
  4. Dela kycklingen på längden. Krydda den med salt och peppar, stek den gyllene och genomstekt i en stekpanna med olja.
  5. Gör såsen. Smält smör i en gryta. Vispa först i mjöl och sen mjölk. Låt såsen koka upp under omrörning. Smaksätt sedan såsen med senap, salt och dijon.
  6. Servera.
Tips från oss

Rör gärna ihop såsen med den färdigkokta pastan. Tänk på att dijonsenap är flyktig i smaken och hetta försvinner om såsen kokar. Ta i den i slutet.

Varnings ikonAnslutningsproblem