Kycklingfrikassé
recipe
City Gross
35 min

Kycklingfrikassé

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
204,00 kr

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 250 g morötter
  • 2 dl vatten
  • 1 krm vitpeppar
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 600 g kycklingbröstfilé
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 tsk torkad dill
  • 2 tsk vinäger
  • 1 tsk maizena
  • 1 msk vatten
  • 2 krm salt

Gör så här

  1. Skala eller tvätta bara av och koka potatisen.
  2. Skala och slanta morötterna. Blanda samman vatten, vitpeppar, fond/buljong och morötter i en gryta och låt morötterna koka under lock i ca 8 min.
  3. Skär kycklingen i bitar. Lägg ner dem i morotskoket, häll i grädde. Koka under lock i ca 10 minuter till.
  4. Krydda med dill och smaka av med vinäger och salt. Red med maizena och vatten och låt allt koka upp igen.
  5. Servera.
Tips från oss

I en ”äkta” frikassé ska det vara ättika, har du det så prova dig fram med den istället för vinägern.

Varnings ikonAnslutningsproblem