Kycklinggryta med ädelost
recipe
Arla
35 min

Kycklinggryta med ädelost

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
183,20 kr

Ingredienser

  • 250 g ris
  • 500 g kycklingfiléer
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör
  • 2.5 dl Kelda® mellangrädde
  • 1 msk konc kycklingfond
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk matlagningsvin rött
  • 1.5 tsk kinesisk soja
  • 140 g Kvibille® ädel
  • rosmarin

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på paketet.
  2. Skär kycklingfilén i bitar och bryn dem i smör i en stekpanna.
  3. Tillsätt grädde, fond, kryddor,portvin (eller saft) och soja.
  4. Låt koka under lock ca 10 min. Smula ner osten mot slutet. Strö över rosmarin.
Tips från oss
Servera med bulgur eller ris.

Varnings ikonAnslutningsproblem