Kycklinggryta med citron och persilja
212.2
Kycklinggryta med citron och persilja
recipe
City Gross
35 min

Kycklinggryta med citron och persilja

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 550 g kycklinggrytbitar
  • smör till stekning
  • 2 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk kycklingfond
  • 15 g persilja
  • 0.5 st citron, saft + skal
  • salt
  • svartpeppar
  • 250 g morötter
  • 35 g salladsmix

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Klyfta potatisen och lägg på en plåt, ringla över olja, salta och laga i ugn ca 30 min.
  3. Skala och klyfta löken, skala vitlöken. Stek lök, pressad vitlök och kyckling i en gryta med smör. Rör i vatten, crème fraiche och fond. Sjud i ca 10 min, smaka sen av grytan med hackad persilja, citronsaft och fint rivet citronskal, salt och peppar.
  4. Skala och riv morötterna grovt. Blanda med salladen.
  5. Servera.
Tips från oss
Vuxentips. Det är gott att göra en het gremolata med persilja. Mortla samman persilja med vitlök, olja och pressad citron. Ringla sen över den färdiga grytan så får du mer sting i smaken.

Varnings ikonAnslutningsproblem