
Kycklinggryta med rostad potatis
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 kg potatis
- rapsolja
- salt
- 1 st gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 140 g bacon
- 550 g strimlad kyckling
- 1.5 dl vitt matlagningsvin
- 1.5 msk kycklingfond
- 2.5 dl vispgrädde
- 3 krm torkad timjan
- svartpeppar
- salt
- 1 msk gelé
- 0.5 st romansallad
- 2 st snackpaprika
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tvätta och klyfta potatisen. Lägg på en plåt, ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 30 min.
- Skala och klyfta löken. Skala vitlöken. Strimla bacon. Stek bacon tills det börjar få färg. Rör i kycklingen och bryn den tillsammans med baconen. Rör i lök och pressad vitlök. Stek i ett par minuter till. Häll på matlagningsvin och låt det steka in i ett par minuter. Rör i fond, grädde och timjan. Sjud i ca 10 min. Smaka av med peppar, salt och gelé.
- Servera med strimlad sallad och paprika.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Har du ingen gelé är det gott att smaksätta med lingon.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna