Kycklinggryta med rostad salladKycklinggryta med rostad salladKycklinggryta med rostad salladCook Time: Yield: 4Ingredients:broccoli, bukettermorötterrödkålrapsoljasaltrisoniminutfilé, strimlorrapsoljaingefäravitlöktomatpurécurrygaram masalakokosgräddekrossad tomatjapansk sojasaltsvartpeppargräddfilmajonnässrirachajapansk sojajordnötterknippe salladslökmachéInstructions:
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg broccolibuketter, morötter i stavar och klyftad rödkål i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 20 min.
  3. Koka risoni enligt anvisningarna på paketet.
  4. Stek kycklingen i olja tills den börjar få fin färg. Riv då i skalad och riven ingefära och vitlök, tomatpuré, curry och garam masala. Stek i ett par minuter till.
  5. Rör i kokosgrädde, krossad tomat och japansk soja. Sjud i 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vispa samman gräddfil, majonnäs, sriracha och japansk soja. Ringla över den färdiga rätten.
  7. Servera med krossade jordnötter, strimlad salladslök och maché.
Kycklinggryta med rostad sallad
recipe
City Gross
35 min

Kycklinggryta med rostad sallad

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 1 st broccoli, buketter
  • 300 g morötter
  • 200 g rödkål
  • rapsolja
  • salt
  • 200 g risoni
  • 550 g minutfilé, strimlor
  • rapsolja
  • 30 g ingefära
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk curry
  • 1 tsk garam masala
  • 400 ml kokosgrädde
  • 390 g krossad tomat
  • 1 msk japansk soja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl gräddfil
  • 3 msk majonnäs
  • 1 tsk sriracha
  • 2 msk japansk soja
  • 125 g jordnötter
  • 0.5 st knippe salladslök
  • 35 g maché

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg broccolibuketter, morötter i stavar och klyftad rödkål i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 20 min.
  3. Koka risoni enligt anvisningarna på paketet.
  4. Stek kycklingen i olja tills den börjar få fin färg. Riv då i skalad och riven ingefära och vitlök, tomatpuré, curry och garam masala. Stek i ett par minuter till.
  5. Rör i kokosgrädde, krossad tomat och japansk soja. Sjud i 10 min. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vispa samman gräddfil, majonnäs, sriracha och japansk soja. Ringla över den färdiga rätten.
  7. Servera med krossade jordnötter, strimlad salladslök och maché.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Om du vispar samman gräddfilssåsen är den lätt att ringla snyggt över den färdiga maten.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem