
Kycklinggryta med rostad sallad
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 1 st broccoli, buketter
- 300 g morötter
- 200 g rödkål
- rapsolja
- salt
- 200 g risoni
- 550 g minutfilé, strimlor
- rapsolja
- 30 g ingefära
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk curry
- 1 tsk garam masala
- 400 ml kokosgrädde
- 390 g krossad tomat
- 1 msk japansk soja
- salt
- svartpeppar
- 1 dl gräddfil
- 3 msk majonnäs
- 1 tsk sriracha
- 2 msk japansk soja
- 125 g jordnötter
- 0.5 st knippe salladslök
- 35 g maché
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg broccolibuketter, morötter i stavar och klyftad rödkål i en ugnsfast form. Ringla över olja och salta. Laga i ugn ca 20 min.
- Koka risoni enligt anvisningarna på paketet.
- Stek kycklingen i olja tills den börjar få fin färg. Riv då i skalad och riven ingefära och vitlök, tomatpuré, curry och garam masala. Stek i ett par minuter till.
- Rör i kokosgrädde, krossad tomat och japansk soja. Sjud i 10 min. Smaka av med salt och peppar.
- Vispa samman gräddfil, majonnäs, sriracha och japansk soja. Ringla över den färdiga rätten.
- Servera med krossade jordnötter, strimlad salladslök och maché.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Om du vispar samman gräddfilssåsen är den lätt att ringla snyggt över den färdiga maten.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna