Kycklinggryta med senap och dragon
207.2
Kycklinggryta med senap och dragon
recipe
City Gross
25 min

Kycklinggryta med senap och dragon

Ingredienser

  • 280 g couscous
  • 2 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 0.5 msk dragon
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • smör till stekning
  • olivolja till stekning
  • 1.5 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 droppar citron
  • 250 g körsbärstomater
  • 150 g sockerärtor
  • 0.5 st citron
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka couscous enligt anvisningar på förpackningen med 2 msk olivolja och salt
  2. Hacka löken och vitlöken. Bryn lök, vitlök, dragon och kyckling i lite smör och olivolja.
  3. Tillsätt vatten och crème fraiche och låt småputtra 6-7 minuter, tillsätt senapen och smaksätt med salt, svartpeppar och några droppar citronsaft.
  4. Skölj och halvera tomaterna, lägg upp i en skål och krama dom lätt med handen. Strimla sockerärtorna på längden och lägg upp med tomaterna, pressa över citronen. Servera salladen till grytan tillsammans med couscousen.
Tips från oss
Detta är ett strålande bra grundrecept. Byt ut kycklingen mot fisk eller gör den helt grön! Helt upp till dig! Koka Loss!

Varnings ikonAnslutningsproblem