Välj butik & leveranssätt
För att se riktigt sortiment och priser måste du först välja butik och leveranssätt. Annars visas vårt generella sortiment och priser.
Kycklingklubbor i balsamicosås och ugnsrostade grönsakerKycklingklubbor i balsamicosås och ugnsrostade grönsakerKycklingklubbor i balsamicosås och ugnsrostade grönsakerCook Time: Yield: 4Ingredients:kycklingklubborvitlöksklyftorbalsamvinägerraps/matoljaflingsaltgrovmalen svartpepparrödlökbrysselkålmoröttermatlagningsgräddevattenkycklingfondrisInstructions:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela kycklingen i leden så att det blir två delar av varje klubba och lägg dem i en skål. Krydda den med pressad vitlök, balsamvinäger, olja, salt och peppar. Rör runt och se till att all kyckling täcks.
3. Skala och klyfta löken, skala bort det yttersta på brysselkålen. Skala och skär morötterna i långa klyftor. Lägg allt i skålen med kycklingen och rör runt.
4. Lägg sen allt i en ugnsfast form och laga i ugn i ca 30 min. Under tiden rör du ihop grädde, vatten och fond i en liten skål. När kycklingen varit inne i ugnen 30 min häll såsen över kycklingen och grönsakerna och laga i 5 min till.
5. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
6. Servera.

Kycklingklubbor i balsamicosås och ugnsrostade grönsaker
recipe
45 min

Kycklingklubbor i balsamicosås och ugnsrostade grönsaker

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 4 st kycklingklubbor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 msk balsamvinäger
  • 3 msk raps/matolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 st rödlök
  • 500 g brysselkål
  • 500 g morötter
  • 1.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 4 dl ris

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela kycklingen i leden så att det blir två delar av varje klubba och lägg dem i en skål. Krydda den med pressad vitlök, balsamvinäger, olja, salt och peppar. Rör runt och se till att all kyckling täcks.
  3. Skala och klyfta löken, skala bort det yttersta på brysselkålen. Skala och skär morötterna i långa klyftor. Lägg allt i skålen med kycklingen och rör runt.
  4. Lägg sen allt i en ugnsfast form och laga i ugn i ca 30 min. Under tiden rör du ihop grädde, vatten och fond i en liten skål. När kycklingen varit inne i ugnen 30 min häll såsen över kycklingen och grönsakerna och laga i 5 min till.
  5. Koka ris enligt anvisningarna på paketet.
  6. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem