Kycklinglårfilé med couscoussallad och mango chutney
recipe
City Gross
35 min

Kycklinglårfilé med couscoussallad och mango chutney

4 portioner

Anpassa receptet efter specialkost:

Ekologiskt
Vegetariskt
Laktosfritt
Glutenfritt
319,80 kr

Ingredienser

  • 280 g couscous
  • 0.5 st broccoli
  • 1 st rödlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 100 g champinjoner
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1.5 msk honung
  • 0.5 st gurka
  • 35 g salladsmix
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 st apelsin
  • 600 g kycklinglårfilé
  • smör till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 msk mango chutney

Gör så här

  1. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen.
  2. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i broccoli och låt sjuda 3 min. Häll av vattnet.
  3. Skala och klyfta rödlöken. Skala och hacka vitlöken. Skiva champinjonerna. Häll i vinäger och honung i en kastrull och värm upp. Lägg i lök, vitlök och champinjoner. Låt vinäger och honung koka in, rör under tiden.
  4. Skala och hyvla gurkan. Blanda i gurka, sallad, broccoli, champinjoner och lök i couscousen. Smaka av med salt och peppar. Skala och skiva apelsinen och lägg på toppen av couscoussalladen.
  5. Stek kycklingen i smör, salta och peppra.
  6. Servera med mango chutney.

Varnings ikonAnslutningsproblem