Kycklingpiccata med basilikasåsKycklingpiccata med basilikasåsKycklingpiccata med basilikasåsCook Time: Yield: 4Ingredients:kycklingfilérisäggriven parmesanpaprikapulvervetemjölsaltsvartpepparrapsoljaromansalladschalottenlökflytande margarinvitt matlagningsvinmatlagningsgrädde 4%kycklingbuljongtärningbasilikasaltsvartpepparInstructions:
  1. Täck kycklingfiléerna med plastfolie och banka försiktigt ut dem till tunna filéer. Är filéerna väldigt stora, kan du dela dem.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Vispa ihop ägg, riven parmesan och paprikapulver. Strö ut mjöl på en tallrik och blanda med salt och peppar. Doppa först kycklingen i mjölet och sedan i äggblandningen. Hetta upp olja i en panna och stek filéerna.
  4. Finhacka lök och stek i margarin i en kastrull. Häll på matlagningsvin och låt det reduceras till hälften. Häll på matlagningsbas och smula i kycklingbuljongtärning och låt lösas upp. Tillsätt basilika. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera piccatan med ris, basilikasås och sallad. SmartPoints/portion: Grön plan:12 Blå plan:10 Lila plan:10
Kycklingpiccata med basilikasås
recipe
WW ViktVäktarna
35 min

Kycklingpiccata med basilikasås

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 600 g kycklingfilé
  • 2 dl ris
  • 2 st ägg
  • 50 g riven parmesan
  • 2 msk paprikapulver
  • 0.5 dl vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk rapsolja
  • 0.5 st romansallad

Basilikasås

  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk flytande margarin
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2.5 dl matlagningsgrädde 4%
  • 0.5 st kycklingbuljongtärning
  • 1 förp basilika
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Täck kycklingfiléerna med plastfolie och banka försiktigt ut dem till tunna filéer. Är filéerna väldigt stora, kan du dela dem.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Vispa ihop ägg, riven parmesan och paprikapulver. Strö ut mjöl på en tallrik och blanda med salt och peppar. Doppa först kycklingen i mjölet och sedan i äggblandningen. Hetta upp olja i en panna och stek filéerna.
  4. Finhacka lök och stek i margarin i en kastrull. Häll på matlagningsvin och låt det reduceras till hälften. Häll på matlagningsbas och smula i kycklingbuljongtärning och låt lösas upp. Tillsätt basilika. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera piccatan med ris, basilikasås och sallad. SmartPoints/portion: Grön plan:12 Blå plan:10 Lila plan:10

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor
Tips från oss
Sparris eller haricots verts är goda tillbehör till denna rätt. Om du väljer fullkornsris kan du som följer Lila plan dra av 4 SmartPoints per portion. Byt ut ris mot pressad potatis eller klyftpotatis.

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem