
Kycklingpiccata med basilikasås
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 600 g kycklingfilé
- 2 dl ris
- 2 st ägg
- 40 g riven hårdost
- 2 msk paprikapulver
- 0.5 dl vetemjöl
- salt
- svartpeppar
- 2 tsk rapsolja
- 0.5 st romansallad
Basilikasås
- 1 st schalottenlök
- 1 msk flytande margarin
- 2 dl vitt matlagningsvin
- 2.5 dl matlagningsgrädde 10%
- 1 msk kycklingfond
- 1 förp basilika
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Täck kycklingfiléerna med plastfolie och banka försiktigt ut dem till tunna filéer. Är filéerna väldigt stora, kan du dela dem.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Vispa ihop ägg, riven parmesan och paprikapulver. Strö ut mjöl på en tallrik och blanda med salt och peppar. Doppa först kycklingen i mjölet och sedan i äggblandningen. Hetta upp olja i en panna och stek filéerna.
- Finhacka lök och stek i margarin i en kastrull. Häll på matlagningsvin och låt det reduceras till hälften. Häll på matlagningsgrädde och fond. Tillsätt basilika. Mixa till en slät sås och smaka av med salt och peppar.
- Servera piccatan med ris, basilikasås och sallad. SmartPoints/portion: Grön plan:14 Blå plan:12 Lila plan:12
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Sparris eller haricots verts är goda tillbehör till denna rätt. Om du väljer fullkornsris kan du som följer Lila plan dra av 4 SmartPoints per portion. Byt ut ris mot pressad potatis eller klyftpotatis.
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna