Kycklingsallad med apelsin och nötter
recipe
Arla
45 min

Kycklingsallad med apelsin och nötter

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

216,80 kr

Ingredienser

  • 1 kg kycklingben
  • 3 msk smör&rapsolja
  • 2 msk soja
  • 2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st citron
  • 2 dl gräddfil
  • 1 st apelsiner
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g palsternackor
  • 200 g morötter
  • 2 dl matvete
  • 70 g blandad grönsallad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 dl hasselnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°
  2. Lägg kycklingen i en långpanna
  3. Blanda smör-&rapsolja, soja, salt, peppar och citron
  4. Pensla kycklingen runtom
  5. Stek i nedre delen av ugnen 60-75 min tills innertemperaturen är 70°
  6. Rör ihop ingredienserna till såsen och ställ kallt
  7. Skala rotfrukterna och hyvla dem med skalaren
  8. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen
  9. Häll av vattnet och rör ner rotfrukterna direkt
  10. Skala apelsinen och skär i bitar
  11. Skär kycklingen i bitar
  12. Blanda dinkel och rotfrukter med apelsin, sallad och olja
  13. Lägg på kycklingen
  14. Strö över salt och nötter
  15. Servera med såsen

Varnings ikonAnslutningsproblem