
Kycklingschnitzel med tomatsås och bulgur
Välj antal portioner:
4 portioner
Ingredienser
- 280 g bulgur
- 0.5 st gul lök
- 3 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 390 g krossade tomater
- 2 dl vatten
- 0.5 msk torkad mejram
- 1 tsk socker
- salt
- svartpeppar
- 500 g kycklingminutfilé
- 1 dl vetemjöl
- 2 st ägg
- 2 dl ströbröd
- smör till stekning
- olja till stekning
- 200 g morötter
- 50 g spenat
- olivolja
Gör så här
- Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
- Skala och hacka löken. Fräs i olja och tillsätt tomatpuré, krossad tomater, vatten, mejram och socker. Låt sjuda 10 min och smaksätt med salt och peppar.
- Banka ut kycklingen lätt med hjälp av tex botten av en kastrull. Häll upp vetemjöl på en tallrik. Ett lätt uppvispat ägg på en tallrik och ströbröd på en annan tallrik. Lägg först kycklingen i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbrödet. Stek i smör och olja tills kycklingen är klar, ca 4-5 min på varje sida.
- Skala och hyvla eller riv morötterna, blanda med spenat och olivolja.
- Servera.
Varor från ingredienslistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna
Varor från hemmalistan
Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment
Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna