Kycklingschnitzel med tomatsås och bulgur
recipe
City Gross
35 min

Kycklingschnitzel med tomatsås och bulgur

Välj antal portioner:

4 portioner

Anpassa receptet:

173,20 kr

Ingredienser

  • 280 g bulgur
  • 0.5 st gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 390 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 msk torkad mejram
  • 1 tsk socker
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g kycklingminutfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 200 g morötter
  • 50 g spenat
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
  2. Skala och hacka löken. Fräs i olja och tillsätt tomatpuré, krossad tomater, vatten, mejram och socker. Låt sjuda 10 min och smaksätt med salt och peppar.
  3. Banka ut kycklingen lätt med hjälp av tex botten av en kastrull. Häll upp vetemjöl på en tallrik. Ett lätt uppvispat ägg på en tallrik och ströbröd på en annan tallrik. Lägg först kycklingen i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbrödet. Stek i smör och olja tills kycklingen är klar, ca 4-5 min på varje sida.
  4. Skala och hyvla eller riv morötterna, blanda med spenat och olivolja.
  5. Servera.

Varnings ikonAnslutningsproblem