Välj butik & leveransalternativ för att se aktuellt sortiment från din närmsta City Gross.
Just nu visas vårt generella sortiment och prissättning.
min butik
Varukorg
Varukorg
0,00 kr
Leverans0
Leveranser
0 st
Kycklingschnitzel med tomatsås och bulgurKycklingschnitzel med tomatsås och bulgurKycklingschnitzel med tomatsås och bulgurCook Time: Yield: 4Ingredients:bulgurgul lökolivoljatomatpurékrossade tomatervattentorkad mejramsockersaltsvartpepparkycklingminutfilévetemjöläggströbrödsmör till stekningolja till stekningmorötterspenatolivoljaInstructions:

1. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
2. Skala och hacka löken. Fräs i olja och tillsätt tomatpuré, krossad tomater, vatten, mejram och socker. Låt sjuda 10 min och smaksätt med salt och peppar.
3. Banka ut kycklingen lätt med hjälp av tex botten av en kastrull. Häll upp vetemjöl på en tallrik. Ett lätt uppvispat ägg på en tallrik och ströbröd på en annan tallrik. Lägg först kycklingen i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbrödet. Stek i smör och olja tills kycklingen är klar, ca 4-5 min på varje sida.
4. Skala och hyvla eller riv morötterna, blanda med spenat och olivolja.
5. Servera.

 

Kycklingschnitzel med tomatsås och bulgur
recipe
35 min

Kycklingschnitzel med tomatsås och bulgur

Välj antal portioner:

4 portioner
Mer info & villkor

Ingredienser

  • 280 g bulgur
  • 0.5 st gul lök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 390 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 0.5 msk torkad mejram
  • 1 tsk socker
  • salt
  • svartpeppar
  • 500 g kycklingminutfilé
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • smör till stekning
  • olja till stekning
  • 200 g morötter
  • 50 g spenat
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka bulgur enligt anvisning på paketet.
  2. Skala och hacka löken. Fräs i olja och tillsätt tomatpuré, krossad tomater, vatten, mejram och socker. Låt sjuda 10 min och smaksätt med salt och peppar.
  3. Banka ut kycklingen lätt med hjälp av tex botten av en kastrull. Häll upp vetemjöl på en tallrik. Ett lätt uppvispat ägg på en tallrik och ströbröd på en annan tallrik. Lägg först kycklingen i mjöl, därefter i ägg och sist i ströbrödet. Stek i smör och olja tills kycklingen är klar, ca 4-5 min på varje sida.
  4. Skala och hyvla eller riv morötterna, blanda med spenat och olivolja.
  5. Servera.

Varor från ingredienslistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varor från hemmalistan

Välj butik för att handla från ditt lokala sortiment

Tänk på att sortimentet kan variera mellan butikerna

Mer info & villkor

Varnings ikonAnslutningsproblem