
Kycklingsoppa med tomat och curry
Ingredienser
- 340 g pasta
- 600 g kycklingfilé
- 1 st gul lök
- 300 g morötter
- smör att steka i
- 0.5 msk curry
- 390 g passerad tomat
- 3 msk kycklingfond
- 5 dl vatten
- 1 dl matlagningsgrädde
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
- Tärna kycklingen, skala och finhacka löken. Skala och riv morötterna grovt. Stek kyckling, lök och morötter tills löken är mjuk i en gryta med smör tillsammans med curry.
- Häll på tomater, fond, vatten och grädde. Låt koka 5 min eller tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med salt och peppar.
- Servera
Är du inte så förtjust i curry kan du krydda soppan med örter istället. Det är gott att använda både rosmarin och timjan.