Kycklingsteak med majskolv och tikka masalasås
241.6
Kycklingsteak med majskolv och tikka masalasås
recipe
City Gross
35 min

Kycklingsteak med majskolv och tikka masalasås

Ingredienser

  • 4 st kycklingsteak
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • mango chutney
  • bakplåtspapper
  • 4 dl ris

Sås

  • 2 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 msk färsk ingefära
  • 3 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 krm cayennepeppar
  • raps/matolja
  • 390 g krossad tomat
  • 2 dl kokosmjölk
  • 1 msk kycklingfond
  • salt
  • honung
  • 4 st majskolvar
  • 35 g spenat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Krydda kycklingen med salt och peppar. Om du vill kan du pensla den med lite mango chutney. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och laga i ugn ca 30-35 min.
  3. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.
  4. Skala och strimla löken. Skala och riv vitlöken och ingefäran. Stek lök, vitlök och ingefära tillsammans med spiskummin, gurkmeja och cayennepeppar i olja på låg värme i ett par minuter.
  5. Häll i krossad tomat, kokosmjölk och fond, sjud ca 10 min.
  6. Grilla/värm majskolvarna enligt anvisningarna på paketet.
  7. Smaka av såsen med salt och honung. Mixa till en slät sås.
  8. Servera med spenat.
Tips från oss
Såsen skulle du kunna koka ihop ute på grillen i en tjockbottnad kastrull. Kycklingbenen är också fina att grilla. Vuxentips.Rör samman ett kryddigt smör med härligt hetta till majskolven. Blanda 25 g smör, 1 tsk fint riven ingefära, en liten bit riven vitlöksklyfta och 2 krm sambal oelek. Mums!

Varnings ikonAnslutningsproblem