Kycklingsteak med mos & tomatsallad
237.4
Kycklingsteak med mos & tomatsallad
recipe
City Gross
25 min

Kycklingsteak med mos & tomatsallad

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 2 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 3 msk japansk soja
  • 2 tsk srirachasås
  • 1 tsk honung
  • 0.5 tsk salt
  • 900 g kycklingsteak
  • olja till stekning

Tomatsallad

  • 250 g körsbärstomater
  • 0.5 st rödlök
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skala och koka potatisen mjuk. Skala och riv vitlök, blanda med olja, soja, srirachasås, honung och salt i en bunke. Lägg ner kycklingsteakfiléerna och marinera ca 10 min.

3. Hetta upp en stekpanna med olja. Ta upp kycklingsteaken och skaka av lite marinad. Stek kycklingsteakfiléerna i ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin stekyta. Lägg över i en ugnsfast form, häll över resten av marinaden och stek klart i ugnen i ca 20 min.

4. Dela tomaterna och blanda med fint hackad lök. Blanda med olja och krydda med salt och peppar.

5. Vispa/mosa samman potatisen med mjölk. Smaka av med salt och peppar.

6. Servera.

Tips från oss
Har du en stekpanna som tål ugnsvärme kan du sätta in stekpannan direkt i ugnen. Har du ingen srirachasås? Använd sambal oelek istället.

Varnings ikonAnslutningsproblem